צניחת עפעפיים (פטוזיס) יכולה להופיע גם בילדים. כבר בתינוקות שזה עתה רק נולדו יכולה להתגלות צניחה של עפעף אחד או שניהם. הסיבה העיקרית לפטוזיס בילדים היא חולשה מולדת של שריר הלבטור- השריר שתפקידו להרים את העפעף.
בתינוקות עם צניחה המסתירה את ציר הראיה קיימת סכנה משמעותית מאוד להתפתחות עין עצלה ולכן הטיפול חייב להיות מהיר. ילדים אלו נבדקים במרפאת העיניים על ידי רופא עיניים שמומחה בילדים על מנת להעריך האם קיים סיכון להתפתחות של עין עצלה. במידה והצניחה היא קלה יחסית, ואין צורך בהתערבות ניתוחית, ממשיכים מעקב כל מספר חודשים ובודקים שאין התקדמות בדרגת הצניחה ושאין החמרה פוטנציאלית בראיה. לעיתים ניתן לשלב גם סגירות של העין הטובה על מנת לעודד פתיחה של העין עם צניחת העפעף. לעומת זאת, כאשר יש סימנים שיש הפרעה לשדה הראיה, או אפילו מתפתחת עין עצלה, יש חובה לבצע ניתוח על מנת לפתוח את ציר הראיה.
סוג הניתוח לתיקון פטוזיס נקבע בהתאם לדרגת הצניחה ולרמת התפקוד של השריר המרכזי המרים את העפעף (לבטור). כאשר יש תפקוד סביר של שריר הלבטור ניתן לבצע ניתוח עפעפיים ולגרום לחיזוק פעולתו של השריר ע"י קיצורו. כאשר שריר הלבטור אינו פעיל, משתמשים בשיטות שונות על מנת להרים את העפעף בעזרת שתלים מיוחדים המחזקים את העפעף לשרירי המצח. שתלים אלה יכולים להיות סינטטים (גורטקס, משי, סיליקון) או עצמוניים (רקמת חיבור קשיחה מהרגל).
ניתוח פטוזיס מתבצע בהרדמה כללית, ובסיומו הילד יכול להשתחרר לביתו. יש לזכור שבימים הראשונים צפויה להופיע נפיחות ולעיתים גם שטפי דם מסביב לעין המנותחת. בנוסף, בחלק מהניתוחים נותרת העין המנותחת פתוחה גם בזמן שינה. תופעה זו היא תקינה לחלוטין לאחר ניתוח מהסוג הזה, אך יש להקפיד על טפטוף טיפות לסיכוך העין וכן שימוש בג'לים ומשחות מיוחדים לפי הנחיות המנתח. רוב הילדים לא סובלים מיובש כתוצאה מהעדר סגירה של העין בזמן שינה, אך עדיין יש חשיבות גדולה בהקפדה על הטיפול שניתן.
רוב החומרים הסינטטים בהם משתמשים בניתוח לתיקון צניחת עפעפיים בילדים קיימים כבר שנים רבות והתוצאות הניתוחיות הן טובות מאוד. אך עדיין, בשל העובדה שמדובר בחומרים סינטטים ולא טבעיים, עלולות להופיע תופעות לוואי כגון זיהום או דלקת סביב אזור השתל, התרופפות של השתל ואף קריעה שלו. במקרים אלו נדרש טיפול בהתאם לדרגת החומרה של תופעות הלוואי. החומרים העצמוניים (פאציה לאטיה או טמפורליס פאציה) הם חומרים אידיאליים אבל על מנת "להשיג" אותם יש צורך בניתוח נוסף ברגל או באזור הקרקפת במטרה לקצור אותם.
כתובת המרפאה
תל-אביב (צמוד לבי"ח איכילוב)
(חניון תת קרקעי מרווח בתשלום מתחת לקניון)
טלפון במרפאה: 03-6096007
זימון תורים: 03-5117463